Αυτή είναι η μετάλλαξη Όμικρον: Τι γνωρίζουμε και τι όχι - Από πού προήλθε (photo)

Μια απεικόνιση της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού έδωσε σήμερα (02/12/2021) στη δημοσιότητα το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Αυτή είναι η μετάλλαξη Όμικρον: Τι γνωρίζουμε και τι όχι - Από πού προήλθε (photo)

Μια ομάδα ερευνητών από το Τμήμα Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ κατάφερε να απομονώσει την παραλλαγή σε κλινικά δείγματα. Πρόκειται την πρώτη ομάδα στην Ασία που το καταφέρνει.

Η φωτογραφία απεικονίζει μέσω της τεχνικής του ανοσοφθορισμού, μολυσμένα και μη μολυσμένα Vero E6 κύτταρα. Η αριστερή εικόνα δείχνει ένα μη μολυσμένο δείγμα, ενώ η μεσαία και η δεξιά δείχνουν τα κύτταρα 48 ώρες μετά τη μόλυνση.

metallaxi-omicron.jpg

Η αριστερή εικόνα δείχνει ένα μη μολυσμένο δείγμα, ενώ η μεσαία και η δεξιά δείχνουν τα κύτταρα 48 ώρες μετά τη μόλυνση.ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Οι ειδικοί παγκοσμίως εκφράζουν την ανησυχία τους για το νέο στέλεχος του κορονοϊού «όμικρον», που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νότιο Αφρική, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το χαρακτήρισε ένα στέλεχος «ανησυχίας». Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συνοψίζουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ). Οι μεταλλάξεις του στελέχους αυτού στην περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved