Τα νέα μέτρα και το plab Β: Σενάριο για τεστ σε όλους ενόψει Χριστουγέννων

Νέα μέτρα εξετάζουν στην κυβέρνηση διαμηνύοντας ότι η αγορά και η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή τα Χριστούγεννα

Τα νέα μέτρα και το plab Β: Σενάριο για τεστ σε όλους ενόψει Χριστουγέννων

Λήψη μέτρων ακόμα και για εμβολιασμένους ζητούν τις τελευταίες ώρες αρκετοί από τους επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον που εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε όλη την υφήλιο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα κλείσει στη λογική του lockdown των πρώτων μηνών του κορονοϊού έχοντας, όμως, και στα συρτάρια και ένα plan B για την περίπτωση που τα πράγματα «σκουρύνουν» όπως είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν πηγαίνουμε με τη λογική ότι είναι η πανδημία των μη εμβολιασμένων, κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα, δηλαδή το ποιοι μετέχουν στη διασπορά του ιού» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος ζητώντας μέτρα και για εμβολιασμένους.

«Πρέπει να ετοιμαστούμε και για πρόσθετα μέτρα. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός για αυτά, ανεξάρτητα από πότε θα ληφθούν. Πρέπει να υπάρχει περιορισμός στην κίνηση και στην πληρότητα. Ακόμα τα γήπεδα λειτουργούν με 100% πληρότητα και ξεφεύγουν και των ελέγχων. Το εμβόλιο δεν αποτρέπει τη νόσο. Αποτρέπει τη βαριά νόσηση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους μη εμβολιασμένους. Γι’ αυτό και η σύσταση ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκα και να μη συγχρωτίζονται», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος ο οποίος ζήτησε νέα μέτρα όπως το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων, τα γήπεδα χωρίς θεατές, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και τον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων από παντού.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved