Εβδομάδα αποφάσεων για τον «γρίφο» της μετάλλαξης «Όμικρον» - Πόσο θα επηρεάσει τα Χριστούγεννα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε το Newsbomb.gr για τα μέτρα που εξετάζονται «αν τα πράγματα σκουρύνουν» μετά τη μετάλλαξη Όμικρον

Εβδομάδα αποφάσεων για τον «γρίφο» της μετάλλαξης «Όμικρον» - Πόσο θα επηρεάσει τα Χριστούγεννα

Για σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε περίπτωση που υπάρχει νέα έξαρση του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το Newsbomb.gr από νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

«Επεξεργαζόμαστε σχέδιο σε περίπτωση που υπάρχει νέα έξαρση. Κοιτάμε να δούμε τις θα κάνουμε αν τα πράγματα σκουρύνουν» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ ερωτηθείς για μέτρα όπως αυτά της Ιαπωνίας που ανακοίνωσε κλείσιμο των συνόρων για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό είπε ότι «σε εμάς τέτοια μέτρα είναι δύσκολα γιατί είμαστε στην ΕΕ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε, επίσης, ότι «ο στόχος μας είναι να έχουμε Χριστούγενναμε ανοιχτά καταστήματα και μαγαζιά για να κινηθεί η οικονομία και δεν έχει αλλάξει αυτό».

Σε ειδική ερώτηση για τα νέα μέτρα που αποκάλυψε το Newsbomb.gr ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «ασφαλώς, οποιοδήποτε μέτρο δεν αφορά τους εμβολιασμένους είναι στο τραπέζι. Από τη στιγμή που ο μη εμβολιασμένος κινδυνεύει πολύ και ο εμβολιασμένος 14 φορές λιγότερο μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα».

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «δεν θέλουμε να συζητάμε διαρκώς για νέα μέτρα. Νέα μέτρα δεν υπάρχουν στο τραπέζι γιατί είναι λάθος με του που ξεκινάνε κάποια μέτρα την επομένη να συζητάμε για τα επόμενα. Την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησαν τα νέα μέτρα, ξέρουμε ότι θέλουμε 10-14 ημέρες για την επίδρασή τους. Αν συνεχίσει η πτωτική πορεία του κορονοϊού δεν έχουμε καμία πρόθεση να ταλαιπωρήσουμε κανέναν πολίτη. Αν η πορεία είναι προς τα κάτω αντέχουμε, αν πάει προς τα πάνω θα το δούμε. Τα μέτρα για την ώρα πάνε καλά».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved