Καύσιμα: «Παράνομα» τα 5 στα 100 πρατήρια – Γιατί μπορεί να είναι παγίδα η χαμηλή τιμή

Το Newsbomb.gr μίλησε για την πορεία της τιμής των καυσίμων και τις «παγίδες» στους καταναλωτές με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα αποτελεί πάντα ένα ζήτημα-«φωτιά» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα οποία βλέπουν την αμόλυβδη να βρίσκεται στα επίπεδα του 1,770 ευρώ το λίτρο έχοντας σημειώσει μια αύξηση της τάξης περίπου των 30 λεπτών σε σχέση με τις αρχές του χρόνου καθώς η μέση τιμή την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου ήταν της τάξης των 1,483 λεπτά το λίτρο.

Το Newsbomb.gr μίλησε με τους δύο βασικούς θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), Μιχάλη Κιούση, και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμη Κιουρτζή, επιχειρώντας να ρίξει φως στα μυστικά της τιμής των καυσίμων αλλά και στο πώς μπορεί να προστατευτεί ο καταναλωτής από τους επιτήδειους.

Κοινή συνισταμένη και των δύο ήταν αφενός ότι τα καύσιμα είναι υπερφορολογημένα στην Ελλάδα - «από το 2010» τονίζει στο Newsbomb.gr ο κ. Κιούσης – και αφετέρου ότι οι έλεγχοι είναι ελλιπείς και σίγουρα «πίσω» σε σχέση με την παραβατικότητα η οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ, κινείται στα επίπεδα του 5% όσον αφορά τα πρατήρια και του 10% όσον αφορά τον όγκο των καύσιμων που διακινούνται στην αγορά. «Και το 5% είναι τεράστιος αριθμός γιατί είναι ικανό να επηρεάσει μια αγορά» εξηγεί ο κ. Κιουρτζής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved