Μετάλλαξη «Όμικρον»: Είναι πιο μεταδοτική; Πώς αντιδρά στα εμβόλια και στις θεραπείες

Το ερώτημα κατά πόσον η μετάλλαξη Όμικρον αποδειχθεί πιο μεταδοτική, θανατηφόρα ή και ανθεκτική στα εμβόλια, και θα αντικαταστήσει την «Δέλτα» κρατά σε ύψιστο συναγερμό επιστήμονες και κυβερνήσεις - «Παραλλαγή ανησυχίας» την χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Είναι πιο μεταδοτική; Πώς αντιδρά στα εμβόλια και στις θεραπείες

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ανιχνεύτηκε μια νέα -και ίσως ιδιαίτερα μεταδοτικής - μετάλλαξη του κορονοϊού στην Νότια Αφρική.

Το σενάριο για την Ευρώπη καθίσταται ακόμη πιο δυσμενές από το γεγονός ότι η νέα παραλλαγή του ιού -την οποία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονοματοδότησε από το γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου «Όμικρον»- εντοπίστηκε ήδη στο Βέλγιο.

Το παράδειγμα της Βρετανίας, που αποφάσισε πρώτη να κλείσει τα σύνορά της, ακολούθησαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ρωσία και η Ελβετία. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε να διακοπούν όλα τα ταξίδια προς την Ευρώπη από τη Νότια Αφρική και έξι γειτονικές της χώρες. Οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορά τους για ταξιδιώτες από οκτώ χώρες, ο Καναδάς για επτά, και η Αυστραλία για 9 χώρες.

Άμεση ήταν και η αντίδραση των εταιρειών που κατασκευάζουν εμβόλια. Η Pfizer ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσαρμόσει το σκεύασμα της αν χρειαστεί εντός 100 ημερών ενώ η Moderna προτίθεται να αναπτύξει σύντομα εμβόλιο για μια αναμνηστική δόση που θα δρα κατά της παραλλαγής. Ανάλογες δήλωσες έκαναν η AstraZeneca και η Johnson&Johnson.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved