Νέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξειδίκευσε ο Θάνος Πλεύρης

Νέα μέτρα: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αττική

Στην εξιδείκευση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προχώρησε το υπουργείο Υγείας ανακοινώνοντας ότι αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αττικής τα οποία από τη Δευτέρα θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 7 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 9:30.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Δείτε τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτραΌπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης η λογική είναι ότι δεν θα κλείσει ξανά η χώρα, το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται και επιλέχθηκε «να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα που δεν θα στοχεύουν σε περιορισμό της δραστηριότητας σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί αλλά θα προστατεύσουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς ανω του 85% όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση δεδομένου ότι η οικονομία και η κοινωνία λειτουργούν. Για το ΕΣΥ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν απολύτως σύμφωνα με τους κανόνες της ιατρικής πράξης ενώ έχουν εξασφαλιστεί αναπνευστήρες ώστε αν χρειαστεί για κάποιο διάστημα διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ αυτό να γίνει ειδικά σε περιπτώσεις που δεν κρίνεται ασφαλής η μετακίνηση» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι «το έχουμε ενισχύσει με 12.000 λοιπό προσωπικό, 2.000 μόνιμους γιατρούς και 2.000 επικουρικούς γιατρούς ενώ έχουμε εξασφαλίσει το σύνολο των κενών ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved