Κρούσματα σήμερα: Σχεδόν σίγουρο ότι θα φτάσουμε 600 στις ΜΕΘ –Τι λέει ο N. Τζανάκης στο Newsbomb.gr

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το ελληνικό σύστημα υγείας (ΕΣΥ) λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων – Την ίδια στιγμή προβληματίζουν οι προβλέψεις των ειδικών που κάνουν λόγο για 10.000 και 11.000 κρούσματα μέσα στο Νοέμβριο – Απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις και για τους λεγόμενους «σκληρούς» δείκτες αν δεν περιοριστεί η διασπορά του ιού

Κρούσματα σήμερα: Σχεδόν σίγουρο ότι θα φτάσουμε 600 στις ΜΕΘ –Τι λέει ο N. Τζανάκης στο Newsbomb.gr

Περεταίρω αύξηση των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων «βλέπουν» το επόμενο διάστημα οι ειδικοί. Αν μάλιστα, η πορεία του κρουσμάτων συνεχιστεί σε αυτά τα επίπεδα τότε δεν είναι απίθανο να φτάσουμε ακόμα και τους 600 στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης: «ευτυχώς μέχρι στιγμής οι σκληροί δείκτες, δηλαδή αυτοί που δείχνουν τους διασωληνωμένους και τους θανάτους, δεν αυξάνονται όπως τα κρούσματα. Ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα φτάσουμε τους 500 διασωληνωμένους και αν η κατάσταση που έχουμε σήμερα συνεχιστεί για ένα μήνα θα φτάσουμε και τους 600. Επίσης αναμένουμε οι θάνατοι να σταθεροποιηθούν σε πάνω από 70 – 80 την ημέρα και θα δούμε και 100».

Και πρόσθεσε: «σύμφωνα με το μοντέλο της Κρήτης τις αμέσως επόμενες ημέρες τα κρούσματα θα φτάσουν τα 9.000 με 11.000. Μας έχει τρομάξει ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας. Εν τω μεταξύ τώρα στην δεξαμενή των νοσούντων έχουν μπει και αρκετοί συμπολίτες μας που εμβολιάστηκαν ή νόσησαν τον Απρίλιο».

Η κατάσταση στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.335, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 792.239 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 50,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.542 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved