Νέα μέτρα: Καταγγέλλουν άτυπο lockdown σε εστίαση και εμπόριο - «Τίθεται θέμα βιωσιμότητας»

Νέα μέτρα: Για άτυπο lockdown στις επιχειρήσεις τους μιλούν παράγοντες της εστίασης και του λιανεμπορίου θέτοντας ακόμα και θέμα επιβίωσης

Νέα μέτρα: Καταγγέλλουν άτυπο lockdown σε εστίαση και εμπόριο - «Τίθεται θέμα βιωσιμότητας»

Σφοδρές ανησυχίες στους επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανεμπορίου προκαλούν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Η υποχρέωση παρουσίασης rapid test ή μοριακού τεστ από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να μπουν σε εμπορικά καταστήματα και εξωτερικούς χώρους εστίασης κάνει τους επιχειρηματίες να μιλούν για άτυπο lockdown στις επιχειρήσεις τους φοβούμενοι ότι θα αποτελέσει άλλο ένα πολύ σημαντικό χτύπημα το οποίο έρχεται, μάλιστα, σε μια περίοδο που είναι σε ισχύ οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ενώ παράλληλα πλησιάζουμε προς την εορταστική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής σε τεστ προβλέπεται για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες.

Οι νέες παρεμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στο λιανεμπόριο, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ζήτησε άμεσα μέτρα στήριξης για τον κλάδο ενώ για είσοδο του κλάδου σε «αχαρτογράφητα νερά» έκανε λόγο πρόεδρος ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας

«Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, ο εμπορικός κόσμος καταβάλλει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Υπέμεινε επί μακρόν τα επώδυνα lockdown με τον μηδενικό τζίρο, προσδοκώντας την επιστροφή στην 'κανονικότητα', που συνεχώς αναβάλλεται. Αυτονοήτως, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας των καταναλωτών παραμένει και σήμερα η πρώτη προτεραιότητα των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Είναι προφανές όμως, πως τα νέα περιοριστικά μέτρα στην προσέλευση του αγοραστικού κοινού, θα προκαλέσουν νέες απώλειες στα έσοδα όλων ανεξαιρέτως των εμπορικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» σημειώνει ο κ. Καρανίκας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved