Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης-Μέρκελ – Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Σήμερα το βράδυ θα φτάσει στην Αθήνα η Άνγκελα Μερκελ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων. Η επίσκεψη της στη χώρα μας είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μας αποχαιρετιστήριας περιοδείας της Γερμανίδας Καγκελαρίου.

Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης-Μέρκελ – Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα είναι υψηλού συμβολισμού. Και αυτό διότι έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι ένας απολογισμός που θα γίνει τη στιγμή που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη έχουν εισέλθει σε μία νέα φάση. Η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, ενώ και η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική.

Στη συνάντηση θα γίνει επισκόπηση των διμερών σχέσεων, ενώ αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα όπως οι ελληνοτουρκικές και οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επί τάπητος αναμένεται να βρεθούν επίσης το μεταναστευτικό, η κατάσταση στη Λιβύη αλλά και οι κινήσεις που έχει κάνει η Ελλάδα στο ενεργειακό, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου - Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved