«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Το ύπουλο σχέδιο της Άγκυρας για πλήγμα στην Κύπρο – Η παράνομη ναυτική βάση στα Βαρώσια και τα πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στις ακτές της Μεγαλονήσου – Η κρίση με το NAUTICAL GEO, οι απειλές και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να απαντήσουν με κάθε τρόπο και… κρύο αίμα!

«Θερμό» επεισόδιο: Πού θα χτυπήσει η Τουρκία; Στοχεύει στο αδύνατο σημείο του Ελληνισμού

Συνθήκες που παραπέμπουν στο καλοκαίρι του 2020, όταν Ελλάδα και Τουρκία ήρθαν μια ανάσα από την εμπόλεμη σύρραξη, δημιουργεί το τουρκικό καθεστώς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Με δεδομένη την πολιτική και οικονομική αστάθεια στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι προφανές ότι αναζητά μία νίκη που θα ισχυροποιήσει ξανά το ηγετικό του προφίλ. Η επανεμφάνιση στην Ανατολική Μεσόγειο του ORUC REIS, το οποίο συνοδεύουν τα πλοία ΑΤΑΜΑΝ και ΤΖΕΝΓΚΙΖ ΧΑΝ, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι το καθεστώς είναι έτοιμο να κλιμακώσει την ένταση ανά πάσα στιγμή και έρχεται σε συνέχεια των παρενοχλήσεων από τουρκικά πολεμικά πλοία στις έρευνες του ερευνητικού - γαλλικών συμφερόντων – NAUTICAL GEO για τον αγωγό EastMed στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Τη διάθεση να τεντώσει ακόμα περισσότερο το σχοινί δεν το κρύβει ούτε ο Ερντογάν ούτε οι υπουργοί του. Άλλωστε, το στίγμα των προθέσεων της Άγκυρας, το έδωσε ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το NAUTICAL GEO παραβιάζει την… τουρκική υφαλοκρηπίδα, προϊδεάζοντας για κλιμάκωση της έντασης με… καταδίωξη του γαλλικού ερευνητικού.

Το γαλλικό ερευνητικό τελικά έδεσε στο λιμάνι της Λάρνακας, διακόπτοντας τις έρευνες που είχε ξεκινήσει για τον αγωγό East Med, ενώ η Τουρκία διατήρησε ανοιχτά της Μεγαλονήσου και σε απόσταση μερικών μιλίων από το γαλλικό ερευνητικό, τρία πολεμικά πλοία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved