Σεισμός - Τσελέντης: Η Ελλάδα χορεύει στον ρυθμό του Εγκέλαδου - Στο μικροσκόπιο επτά περιοχές

Ο Ακης Τσελέντης εξήγησε τι συμβαίνει με τους σεισμούς στην Ελλάδα με αφορμή τον σεισμό της Καρπάθου - Γιατί έκανε ειδική αναφορά σε Θήβα και Αρκαλοχώρι

Σεισμός - Τσελέντης: Η Ελλάδα χορεύει στον ρυθμό του Εγκέλαδου - Στο μικροσκόπιο επτά περιοχές

Την αγωνία και τον προβληματισμό των κατοίκων αρκετών περιοχών της Ελλάδας υποδαύλισε ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου το πρωί της Δευτέρας με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την δραστηριότητα που καταγράφουν εδώ και μήνες οι σεισμογράφοι σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης στο MEGA ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό της Καρπάθου «αυτός έγινε σε ρήγμα κάθετο στο ελληνικό τόξο και είναι ευλογία που έγινε γιατί εκτονώθηκε ενέργεια» προσθέτοντας ότι κατά την εκτίμησή του «ο συγκεκριμένος σεισμός δεν έχει ενεργοποιηθεί από τον σεισμό της Ζάκρου». Εξηγώντας, δε, τον λόγο που έγινε αισθητός από την Κέρκυρα μέχρι την Κύπρο είπε για τον σεισμό στην Κάρπαθο ότι «έγινε στην πλάκα τη συμπαγή».

Παράλληλα ο Άκης Τσελέντης με αφορμή μια μελέτη Γάλλων με ορίζοντα χιλιετίας η οποία κάνει λόγο για σεισμό 8 Ρίχτερ στη χώρα μας αφενός παρατήρησε ότι «η Ελλάδα χορεύει στον ρυθμό του Εγκέλαδου. Έχουμε επτά περιοχές που παρακολουθούμε (Τήλος-Νίσυρος, Κρήτη, Αρκαλοχώρι, Κορινθιακός, Ιόνιο, Θήβα, Ελασσόνα)» συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι «το να κάτσω να πω ότι θα έχουμε σεισμό είναι σαν να σας λέω ότι θα έχουμε χειμώνα αλλά για ένα λεπτό δημοσιότητας το λένε κάποιοι χωρίς να σέβονται την αγωνία του κόσμου».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved