Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων, πιέζονται οι ΜΕΘ - «Κληρώνει» για επιστροφή της μάσκας

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Δέλτα» προκαλεί... πονοκέφαλο σε επιστήμονες και κυβέρνηση - Φόβοι για 4.000 κρούσματα μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Στο «τραπέζι» των μέτρων η επιστροφή της μάσκας

Κορονοϊός: Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων, πιέζονται οι ΜΕΘ - «Κληρώνει» για επιστροφή της μάσκας

Προβληματισμό και ανησυχία προκάλεσαν οι 3.739 νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τρίτης, με τους ειδικούς να είναι απαισιόδοξοι και να τονίζουν ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα.

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τεράστια, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει τη λειτουργία νέων ΜΕΘ σε νομούς της Μακεδονίας για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Παράλληλα, καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα για το νέο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα+ που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στη Βρετανία. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, το 6% των νέων περιστατικών Covid-19, που έχουν αναλυθεί γενετικά, οφείλονται στη νέα αυτή μετάλλαξη, γνωστή και ως Δέλτα+ (Delta Plus).

Επιστρέφει η μάσκα;

Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αναλύσουν τους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων ημερών και να αξιολογήσουν την επίδραση των τελευταίων μέτρων που επιβλήθηκαν αναφορικά με τους εμβολιασμένους και τους μη εμβολιασμένους.

Επί τάπητος θα τεθούν νέες παρεμβάσεις που θα αφορούν τις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο. Σύμφωνα με πληροφορίες η χρήση μάσκας αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα βασικά αντικείμενα της ατζέντας της επιτροπής των ειδικών προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Συγκεκριμένα, αυτό που εξετάζεται είναι η χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η χρήση μάσκας τόσο από εμβολιασμένους όσο και από μη εμβολιασμένους σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση διεξαγωγής εκδηλώσεων και συναθροίσεων. Σημειώνεται ότι τα μέτρα – αν αποφασιστούν – θα αφορούν μόνο τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και όχι το σύνολο της χώρας.

Η Αττική είχε τα... αρνητικά πρωτεία για μία ακόμα ημέρα χθες καθώς στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν 701 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved