Κατώτατος μισθός: «Παράθυρο» για περαιτέρω αύξηση - Πόσο θα φτάσει

Κατώτατος μισθός: Αύξηση μεγαλύτερη του 2% τον Ιανουάριο, εξετάζει η κυβέρνηση λόγω υψηλότερης ανάπτυξης από το νέο έτος.

Κατώτατος μισθός: «Παράθυρο» για περαιτέρω αύξηση - Πόσο θα φτάσει

Σενάρια για περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού, εντός του 2022 –πέραν του 2% που θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου εξετάζονται από την Κυβέρνηση.

Όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης δημιουργούν προϋποθέσεις για να «φύγει η οικονομία μπροστά» και αυτό θα επηρεάσει θετικά και τους μισθούς των εργαζομένων. Η νέα διαδικασία διαβούλευσης για τον κατώτατο μισθό θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

«Παράθυρο» για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού άφησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής, φέτος δόθηκε μια μικρή συμβολική αύξηση 2% παρότι λόγω της πανδημίας βιώσαμε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης. «Τώρα όμως που η οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης στόχος είναι η ανάκαμψη αυτή να φανεί και στις τσέπες των εργαζομένων», τόνισε και διαβεβαίωσε πως μέσα στο 2022 θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Τα πιο αισιόδοξα σενάρια κάνουν λόγο για αύξηση που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 10%. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων που τοποθετούν το ποσοστό της ανάπτυξης στο 8%, κάτι που θα έκανε τον κατώτατο μισθό να φτάσει ακόμα και στα 730 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved