Μεγάλη προσοχή: «Σαρώνει» απάτη με phishing - Ποιο μήνυμα να προσέξετε – Αδειάζουν λογαριασμούς

«Σαρώνει» νέα διαδικτυακή απάτη, με τη μέθοδο phishing («ψαρέματος»), με τους πολίτες να κατακλύζουν τις γραμμές των αρμόδιων Αρχών με καταγγελίες.

Μεγάλη προσοχή: «Σαρώνει» απάτη με phishing - Ποιο μήνυμα να προσέξετε – Αδειάζουν λογαριασμούς

Και αυτό την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν αύξηση 200% των ηλεκτρονικών επιθέσεων με τη μέθοδο phishing το πρώτο 9μηνο του 2021. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι ο «τζίρος» των ψηφιακών απατεώνων άγγιξε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξαγγείλει ήδη μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου που συνδέεται με τις αλλαγές που έχει επιφέρε η η πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Η νέα απάτη που στοχεύει στην υφαρπαγή χρημάτων από τραπεζικές καταθέσεις ανυποψίαστων πολιτών, έχει διαδοθεί στη χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται έξαρση καταγγελιών.

Οι πολίτες λαμβάνουν ένα sms στο κινητό τους τηλέφωνο ή κάποιες φορές στο e-mail, το οποίο τους ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με την τραπεζική τους κάρτα.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που έχει σταλεί σε αρκετούς χρήστες κινητών, το οποίο αναφέρει πως η κάρτα τους έχει τεθεί σε αναστολή. Μάλιστα, μέσω του συγκεκριμένου SMS ζητείται από τον παραλήπτη του μηνύματος να κάνει κλικ σε ένα link, μέσω του οποίου καλείται να καταχωρήσει τα στοιχεία της κάρτας για τη λύση του δήθεν τεχνικού προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved