Ακρίβεια: «Εκτόξευση» σε ενέργεια, καύσιμα, μεταφορές- Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Ακρίβεια: Ολοένα και πιο ορατές στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι οι επιπτώσεις από τις διαταραχές που προκάλεσε η πανδημία στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακρίβεια: «Εκτόξευση» σε ενέργεια, καύσιμα, μεταφορές-  Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών και των μεταφορών, σε συνδυασμό με το αυξημένο ενεργειακό κόστος, έχουν ήδη οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις αρκετά τρόφιμα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αλλά και στις αρχές της επόμενης αναμένεται να αυξήσουν τις τιμές τους πολύ περισσότερες βιομηχανίες.

Το θέμα της ακρίβειας εξελίσσεται σε ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ για τα νοικοκυριά καθώς οι καταναλωτές βλέπουν τον οικονομικό προϋπολογισμό να «ματώνει» ολοένα και περισσότερο.

«Ανάσα» αναμένεται να είναι το φετινό επίδομα θέρμανσης μιας και θα είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με πέρισυ μιας και τόσο το πετρέλεαιο θέρμανσης όσο και το φυσικό άεριο είναι ανάμεσα στα προϊόντα που έχουν σημειωθεί αυξήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι ακριβότερο από πέρυσι κατά περίπου 40%. Έτσι, η μέση τιμή διαμορφώνεται περίπου 1,05 με 1,10 ευρώ το λίτρο ενώ η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου.

«Πικρός» καφές

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, ο καφές πωλείται ακριβότερα κατά 0,10 ευρώ ή 5% επί της τελικής τιμής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved