Κορονοϊός: Πώς θα «κινούνται» από σήμερα εμβολιασμένοι και μη - Τι ισχύει για μάσκα και εστίαση

Οι σημερινές αλλαγές που βρίσκονται σε ισχύ αναφορικά με τα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού θα ισχύουν για 15 μέρες - Τι ισχύει για τις «κόκκινες» περιοχές, μάσκες και εστίαση

Κορονοϊός: Πώς θα «κινούνται» από σήμερα εμβολιασμένοι και μη - Τι ισχύει για μάσκα και εστίαση

Περισσότερες ελευθερίες -που ήταν σκοπός της κυβέρνησης- θα απολαμβάνουν όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί, από σήμερα Σάββατο (9/10). Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη δέσμη μέτρων που ίσχυε μέχρι τώρα είναι στην χρήση μάσκας αλλά και στους αμιγώς covid free εσωτερικούς χώρους της εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα, που βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα αναμένεται να επαναξιολογηθούν σε 15 μέρες και με βάση τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν.

Σημειώνεται για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων η Αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 9 έως τις 23 Οκτωβρίου, από μικτά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας και τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Τι ισχύει στους μικτούς χώρους

Χρήση μάσκας για όλους

Η χρήση μάσκας σε μικτούς χώρους παραμένει ως κύριο μέτρο προφύλαξης τόσο και εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους. Οι τελευταίοι για να μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved