Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

«Μποναμάς» σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο - Διπλό «δώρο» έως και 900 ευρώ για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δέχεται εισηγήσεις για παροχή έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με έμφαση σε ευάλωτα νοικοκυριά και τους χαμηλοσυνταξιούχους έως το τέλος Δεκεμβρίου. Για το έκτακτο μέρισμα εξετάζονται αρκετά σενάρια, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» κάτι.

Ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας Οικονομικός Σύμβουλος και Πρώην Εκπρόσωπος Τύπου Εφοριακών μίλησε στο Newsbomb.gr για τα σχέδια της κυβέρνησης και το ποιες κατηγορίες αναμένεται να πάρουν «δώρο» τον Δεκέμβριο.

Γιάννης Χατζησαλάτας - Οικονομικός Σύμβουλος

«Οι τελικές αποφάσεις για το μέρισμα θα «κλειδώσουν» τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον Δεκέμβριο, αφού πρώτα κατατεθεί το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού στη Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησαλάτας. Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο «όλα θα κριθούν από τους ρυθμούς ανάκαμψης του τρίτου τριμήνου, που θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα κινηθούν σε διψήφιο ποσοστό».

Όπως είπε ο κ. Χατζησαλάτας «υπάρχουν εισηγήσεις στο οικονομικό επιτελείο για την καταβολή μερίσματος τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους υγειονομικούς».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved