Με ποια επιδόματα και εκπτώσεις επιχειρείται η μείωση του ενεργειακού κόστους - Το σενάριο για ΕΦΚ

Μέσω αυξημένων επιδομάτων και εκπτώσεων στους λογαριασμούς ενέργειας και όχι μέσω της μείωσης της φορολογίας στα καύσιμα, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις υπέρμετρες αυξήσεις στις τιμές ενέργειας, οι οποίες σε σημαντικό βαθμό οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες.

Με ποια επιδόματα και εκπτώσεις επιχειρείται η μείωση του ενεργειακού κόστους - Το σενάριο για ΕΦΚ

Στα ύψη οι τιμές ενέργειας

Οι τιμές του φυσικού αερίου, του ρεύματος και του πετρελαίου στην Ευρώπη έχουν σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών μεγάλης ζήτησης που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η έκρηξη στο κόστος προκαλεί σοβαρά προβλήματα όχι μόνο σε νοικοκυριά αλλά και στη βιομηχανική παραγωγή όπου μονάδες εξετάζουν ακόμη και να κατεβάσουν ρολά.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Ευρώπης βρίσκονται στο χαμηλότερο εποχικό τους επίπεδο εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, ενώ οι προμήθειες από τη κορυφαία προμηθεύτρια της ηπείρου, τη Ρωσία, είναι χαμηλότερες από το επιθυμητό την ώρα που ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για να διασφαλιστούν μεγαλύτερες προμήθειες για φυσικό αέριο εντείνεται.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου ανέρχονται σήμερα στα 82,9 δολάρια το βαρέλι που είναι υψηλά τριετίας. Οι τιμές του αμερικανικού αργού, West Texas Intermediate (WTI) είναι στα 79 δολάρια το βαρέλι που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved