Τατάρ:«Στόχος των Ε/Κ να κάνουν την Κύπρο το 13ο νησί των Δωδεκανήσων»

Nέες προκλητικές δηλώσεις Ερσίν Τατάρ - Κάνει λόγο πως τα νησιά του Αιγαίου ανήκαν στην Τουρκία

Τατάρ:«Στόχος των Ε/Κ να κάνουν την Κύπρο το 13ο νησί των Δωδεκανήσων»

«Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Γιατί χάσαμε πολλούς στρατιώτες μας. Πληρώσαμε μεγάλο κόστος», είπε ο Τ/Κ ηγέτης σε δηλώσεις του από την Τουρκία.

«Η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα μας. Η Τουρκία έχει επίσης κάνει μεγάλες θυσίες. Τους το είπα μπροστά τους κατά τις συναντήσεις της Νέας Υόρκης πρόσφατα. Ο τ/κ λαός έχει κράτος εδώ και 60 χρόνια. Μετά από 60 χρόνια, ο τ/κ λαός δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το κράτος του. Ούτε η Δημοκρατία της Τουρκίας το επιτρέπει αυτό. Επομένως, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Αλλά στο τέλος της ημέρας, φυσικά, θέλουμε μια συνθήκη για την παγκόσμια ειρήνη και για τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή. Αυτή η συνθήκη περνά από δύο ξεχωριστά κυρίαρχα ισότιμα κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα. Αυτή η πολιτική είναι αυτή που είναι τώρα και έτσι θα συνεχιστεί. Αν δεν το δέχονται, ας το σκεφτούν», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

«Τα νησιά του Αιγαίου ήταν κάποτε δικά μας»

«Οι ισχυρισμοί της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης σχετικά με τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας είναι απαράδεκτοι. Δυστυχώς, είναι πολύ κακομαθημένοι. Πρόσφατα, με είχαν καλέσει στο πανεπιστήμιο της 9ης Σεπτεμβρίου. Εκεί ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Με βάση τις εκτιμήσεις που έγιναν εκεί, στο Αιγαίο, το οποίο αποκαλούμε "Θάλασσα των Νήσων", τα νησιά αυτά, που κάποτε μας ανήκαν, οι Έλληνες βρήκαν τρόπο

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved