Καιρός: Προσοχή! Ποιες περιοχές θα πλήξουν τις επόμενες ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες

Καιρός: Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Πέμπτη σε αρκετές περιοχές, με βροχές και καταιγίδες - Έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες στην Εύβοια

Καιρός: Προσοχή! Ποιες περιοχές θα πλήξουν τις επόμενες ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες

Bροχές σημειώνονται από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22/09 κυρίως στην Εύβοια και στις Σποράδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/09 είναι έντονες, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά στοιχεία όπως αυτά επισημάνθηκαν στην πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/09 εντοπίζονται στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας και κυρίως από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, όπως διακρίνεται και στην πρωινή εικόνα του δορυφόρου Meteosat-11, την οποία επεξεργάζεται η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Πέμπτης 23/09 (08:30), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής εντοπίζονται στην Εύβοια και στις Σποράδες, με το μετεωρολογικό σταθμό στην Κύμη Ευβοίας να καταγράφει 64 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής παρουσιάζονται στον ένθετο Πίνακα της δορυφορικής εικόνας.

Ο καιρός σήμερα

Στην ανατολική και τη νότια χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την κεντρική και τη βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved