Μήνυμα κυβέρνησης στην Τουρκία: Εάν υπάρξει κλιμάκωση θα αντιδράσουμε ανάλογα – Είμαστε έτοιμοι

Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα στην Τουρκία δια του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη απαντώντας στα όσα προκλητικά κάνει και πράττει η Άγκυρα τα τελευταία 24ωρα

Μήνυμα κυβέρνησης στην Τουρκία: Εάν υπάρξει κλιμάκωση θα αντιδράσουμε ανάλογα – Είμαστε έτοιμοι

Μήνυμα απόλυτης ετοιμότητας και αποφασιστικότητας εκ μέρους της Ελλάδας να ασκεί πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματά της έστειλε στην Τουρκία το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη σκιά των προκλήσεων της Άγκυρας τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο με τελευταίο επεισόδιο την παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού σκάφους για την οποία υπήρξε ελληνικό διάβημα.

«Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να αντιδράσουμε. Η Ελλάδα και στο πεδίο και στη διπλωματία έχει αποδείξει ότι έχει ταχύτατα αντανακλαστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «θεωρούμε αυτονόητο ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας θα έχουν πλήρη εφαρμογή στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Παρατηρώντας και ο ίδιος μια έντονη ρητορική επιθετικότητα εκ μέρους της Τουρκίας ο κ. Γεραετρίτης την απέδωσε στο γεγονός ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν βρίσκεται σε σχετική πίεσης κάθε φορά που λαμβάνεται μια πρωτοβουλία από ελληνικής πλευράς όπως συνέβη με την EUMED». «Υπάρχει επιστροφή της προκλητικής ρητορικής και επί του πεδίου έντασης. Εμείς θα την αποτρέψουμε και θα την αποκρούσουμε» διεμήνυσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Η Τουρκία να θυμάται τον Έβρο

Όπως τόνισε η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εφαρμογή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της «χωρίς καμία απολύτως παραχώρηση. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε πλήρως τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή των σχεδίων που έχουν τεθεί από το γαλλικό ερευνητικό».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved