Ανησυχία για τη «Δέλτα» που σαρώνει τη Β. Ελλάδα - Γιατί η γ' δόση δεν θα είναι υποχρεωτική

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη γ' δόση του εμβολίου η οποία δεν θα είναι υποχρεωτική - Ανησυχία για την πορεία της «Δέλτα» στη Βόρεια Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.

Ανησυχία για τη «Δέλτα» που σαρώνει τη Β. Ελλάδα - Γιατί η γ' δόση δεν θα είναι υποχρεωτική

Αγωνία επικρατεί σε κυβέρνηση και ειδικούς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες. Παρά τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων, η μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία κυριαρχεί στη χώρα μας έχει βάλει σε μίνι lockdown πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ανησυχία προκαλούν τόσο οι θάνατοι τις πρώτες 19 ημέρες του Σεπτεμβρίου, όσο και οι προβλέψεις των επιστημόνων.

Την ίδια στιγμή, νέα ανησυχητικά δεδομένα για τους αριθμούς των παιδιών που νοσούν με κορονοϊό παρουσίασε η Ματίνα Παγώνη. «Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η επιτροπή του υπ. Υγείας θα ανακοινώσει ποιοι παίρνουν σειρά - μετά τις ευπαθείς ομάδες - για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η οποία δεν θα είναι υποχρεωτική.

Σαρώνει η μετάλλαξη «Δέλτα»

Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή να καταγράφεται μια σταθεροποίηση της πανδημίας όσον αφορά τα κρούσματα, ωστόσο τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα θετικά καθώς τον μήνα που διανύουμε έχουμε μετρήσει ήδη πολλούς θανάτους από κορονοϊό, ενώ και οι προβλέψεις των επιστημόνων δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved