Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 28' 24" ΚΡΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 04° 50' 11" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΕΡΜΗΣ - 14° 30' 15" ΚΡΙΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 11° 21' 26" ΤΑΥΡΟΣ
ΑΡΗΣ - 00° 26' 40" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΔΙΑΣ - 17° 46' 46" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 02° 08' 03" ΙΧΘΥΕΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 31' 44" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 30' 37" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 00° 03' 03" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 04° 17' 53" ΤΑΥΡΟΣ

Πώς δύο νεαροί συσπείρωσαν 50 νέους καλλιτέχνες για καλό σκοπό

Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων από νεαρούς καλλιτέχνες της οποίας τα έσοδα θα δοθούν για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και για τους πυρόπληκτους

Πώς δύο νεαροί συσπείρωσαν 50 νέους καλλιτέχνες για καλό σκοπό

Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές του εγχειρήματος «doyourPart» που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr

Πιο συγκεκριμένα δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπλέον, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Οι δύο νέοι μιλάνε γι’ αυτό τους το εγχείρημα και νιώθουν πολύ χαρούμενοι που μέσα από την τέχνη βοηθούν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Για δεύτερη χρονιά είστε δίπλα στα παιδιά που «αγκαλιάζει» η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η εποχή του covid-19 εσείς διοργανώνετε το «do your Part», θα μας πείτε λίγα λόγια για το φετινό εγχείρημα;

«Οι συνθήκες της πανδημίας σίγουρα εξακολουθούν να προσαρμόζουν τον τρόπο που συνεργαζόμαστε όλοι, ωστόσο στη φετινή υλοποίηση του «doyourpART» διατηρούμε το σχεδιασμό που παρουσιάστηκε και πέρυσι. Πρόκειται για μια e-δημοπρασία έργων τέχνης φιλοτεχνημένων από μαθητές και αποφοίτους του τμήματος Visual Arts του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Η δημοπρασία θα λάβει χώρα 12-19 Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας μας www.doyourpart.gr Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ξεχωριστή «πινελιά» στο φετινό εγχείρημα αποτελεί η ευγενική χειρονομία του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions να παραχωρήσει προς διάθεση στη δημοπρασία μας ένα σχέδιο του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε πολύ εκ μέρους όλης της ομάδας για αυτή την εξέχουσα συνεισφορά».

Έχετε συσπειρώσει πολλούς συνομηλίκους σας καλλιτέχνες σε αυτόν τον σκοπό. Πόσοι είναι; Και πως αισθάνονται που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία;

«Συνολικά στα δύο αυτά χρόνια έχουν συνεισφέρει εικαστικά στο «doyourpART» πάνω από 50 καλλιτέχνες. Τα έργα τους κι η δημιουργική τους προσφορά είναι το θεμέλιο όλης της προσπάθειάς μας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για άλλη μια φορά που έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία τόσο θερμά. Μάλιστα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε αρκετούς περσινούς συμμετέχοντες να «επιστρέφουν» για ακόμα μια φορά στο εγχείρημα με όρεξη να συνεχίσουν να προσφέρουν. Μιλώντας μαζί τους στη διάρκεια όλου του project, μας εκφράζουν ότι αισθάνονται μεγάλη χαρά που έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό που αγαπούν να δώσουν χαρά κι ελπίδα και σε συνανθρώπους τους, καθώς παράλληλα ενώνουν τις δυνάμεις τους και με άλλους καλλιτέχνες, γεγονός που κάνει τη συνεργασία πολύ εποικοδομητική εμπειρία».

Πόσα έργα θα θέσετε φέτος προς δημοπρασία;

«Αυτή τη στιγμή, τα έργα που έχουμε συγκεντρώσει είναι περίπου 70. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ανταπόκριση των καλλιτεχνών μας είναι μεγάλη κι είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι κι ευγνώμονες για αυτό. Έτσι, αναμένουμε ο τελικός αριθμός να κυμανθεί εκεί αλλά μέχρι την έναρξη της δημοπρασίας στις 12 Σεπτεμβρίου, εξακολουθούμε να κρατούμε τη λίστα ανοιχτή και να είμαστε σε επαφές για την υποδοχή ορισμένων ακόμα έργων».

Στόχος ποιος είναι;

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε το κίνητρο στους νεαρούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έχοντας πηγή έμπνευσης την κοινωνική προσφορά και την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να σταθεί δίπλα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά, σκοπός μας είναι μέρος των εσόδων που θα συγκεντρωθούν να διατεθεί στη πρωτοβουλία της Ένωσης #mazisynexizoume για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού».

Πως μπορεί κανείς να δει τα έργα σας και ποια είναι η διαδικασία για να «διεκδικήσει» κάποιο από αυτά;

«Μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο όλων των έργων προς διάθεση στην ιστοσελίδα μας όπου παρατίθενται αναλυτικότερα και πληροφορίες υλικών και διαστάσεων για το καθένα. Ο κατάλογος αυτός ενημερώνεται σε συνεχή βάση ενώ παράλληλα φωτογραφικό υλικό από τα έργα και τη δημιουργική διαδικασία εκτίθεται και στο λογαριασμό του doyourpART στο Instagram (@doyourp_art2021).

Σχετικά με τη συμμετοχή στη δημοπρασία, θα συναντήσετε λεπτομερώς τις οδηγίες στην αρχική σελίδα του website. H διαδικασία είναι απλή, συνοπτικά: κάνετε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή Login > Sign-up, βλέπετε τα διαθέσιμα έργα και επιλέγετε αυτό ή αυτά που σας ενδιαφέρουν. Βλέπετε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά  που έχει γίνει για το κομμάτι και γράφετε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε. Πατώντας στην συνέχεια την επιλογή “Place your bid”, κατοχυρώνετε τη δική σας προσφορά. Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά  είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας».

Τέλος, αν ο κόσμος χωρούσε σε μια ζωγραφιά πως θα ήταν αυτή; 

 «Αν έχουμε μάθει κάτι στο doyourpART είναι ότι δεν μπορούμε να βάζουμε όρια στην τέχνη και το τι μπορεί να καταφέρει. Ωστόσο, νομίζουμε ότι θα ήταν αδύνατον ο κόσμος να χωρέσει όλος σε μια και μοναδική ζωγραφιά ίσως όμως να ήταν και μάταια μια τέτοια προσπάθεια, αφού το σπουδαιότερο μάλλον είναι ότι σε κάθε μια ζωγραφιά, όσο μεγάλη ή μικρή, μπορούν να εκφραστούν χιλιάδες διαφορετικοί κόσμοι με τη ματιά του καθενός από εμάς».

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=HLZhlTWW1-o

Πληροφορίες για το do your pART»!

Η e-δημοπρασία έργων τέχνης με τίτλο «do your pART», μια πρωτοβουλία αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη, στηρίζει την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για δεύτερη συνεχή χρονιά! Οι Αλέξανδρος Δρακινός και Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι του ΙΒ (Διεθνές Κέντρο Σπουδών) της Σχολής Μωραΐτη, είναι οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος που ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την τέχνη τους για καλό σκοπό.

Πρόκειται για μια e-δημοπρασία που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 μέσα από την ιστοσελίδα www.doyourpart.gr. Δημοπρατούνται περισσότερα από 70 έργα τέχνης φιλοτεχνημένα από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη καθώς και σπουδαστές Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών από άλλα σχολεία. Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά διατίθεται ένα σχέδιο του διακεκριμένου ζωγράφου Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ευγενική παραχώρηση του οίκου δημοπρασιών Hellenic Auctions στον οποίο εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που συμπληρώνει 25 χρόνια προσφοράς σε παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη τη χώρα και τη προσπάθεια #mazisynexizoume για τη στήριξη και ανάκαμψη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

To 2020, με την πολύτιμη συνεισφορά σας, καταφέραμε να μοιράσουμε σε διάστημα 1,5 μήνα 11,5 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά κλπ) σε 12 φορείς στηρίζοντας περισσότερα από 1.100 παιδιά.

do your pART»! | Πως μπορείτε να λάβετε μέρος  στην e-δημοπρασία

 

  • Επισκεφθείτε τη διεύθυνση doyourpart.gr
  • Κάντε εγγραφή ως χρήστες της ιστοσελίδας με την επιλογή Login à Sign-up
  • Επισκεφθείτε το tab Artworks ή Make Your Bid για να δείτε τα διαθέσιμα έργα και επιλέξτε αυτό/ά που σας ενδιαφέρουν
  • Δείτε την τρέχουσα υψηλότερη προσφορά που έχει γίνει για το έργο/α
  • Πληκτρολογήστε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε και πατήστε την επιλογή “Place your bid” για να κατοχυρώσετε τη δική σας προσφορά
  • Παρακολουθείτε την εξέλιξη της δημοπρασίας για το έργο: εάν η δική σας προσφορά είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, το έργο θα είναι δικό σας.
  • Εφόσον είστε νικητής της δημοπρασίας, θα λάβετε ενημερωτικό email στο οποίο θα αναγράφονται οι λεπτομέρειες για τη δωρεά σας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και για την παράδοση του έργου σε εσάς.

Το «do your pART» είναι κομμάτι της πρωτοβουλίας «Together we Create»

Το εγχείρημα  «do your pART» εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Together we Create».

Το «Together we Create» συγκεντρώνει ένα σύνολο διαφορετικών πρωτοβουλιών που δημιουργήθηκαν εν μέσω κορωνοϊού από νέους ανθρώπους με στόχο να στηρίξουν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Την περίοδο του lockdown οι νέοι φίλοι της Ένωσης δεν άφησαν τους περιορισμούς  να αποθαρρύνουν την διάθεσή τους να προσφέρουν. Αναγνώρισαν σε αυτήν τη πρωτόγνωρη κατάσταση μία ευκαιρία για δράση και δημιουργία. Φιλοδοξία αποτελεί, υπό την ομπρέλα του “Together we Create”, να διαμορφωθεί ένα κίνημα προσφοράς που θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να συνεισφέρουν εθελοντικά με πρωτότυπους τρόπους. 

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί: 

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Περισσότερα στο www.mazigiatopaidi.gr

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved