Aφγανιστάν: Γιατί οι Ταλιμπάν αφήνουν απειλητικά μηνύματα στις πόρτες πολιτών

Οι Ταλιμπάν καρφώνουν τρομακτικές «νυχτερινές επιστολές» στις πόρτες όσων συνεργάστηκαν με τη Δύση στο Αφγανιστάν. Τους καλούν να παραδοθούν, διαφορετικά απειλούν να τους εκτελέσουν.

Aφγανιστάν: Γιατί οι Ταλιμπάν αφήνουν απειλητικά μηνύματα στις πόρτες πολιτών

Τα σημειώματα διατάσσουν τους αποκαλούμενους «προδότες» να παραστούν σε δικαστήριο που συγκλήθηκε από τους Ταλιμπάν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τους επιβληθεί θανατική ποινή.

«Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουν να με σκοτώσουν» λέει ο Ναζ. Η κατασκευαστική εταιρεία του βοήθησε να κατασκευαστούν δρόμοι στην επαρχία Χελμάντ και ο αεροδιάδρομος στην πρώην αεροπορική βάση του βρετανικού στρατού. Ο ίδιος έκανε αίτηση για να διαφύγει στη Βρετανία, αλλά απορρίφθηκε. Οι επιστολές χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα σε αγροτικές κοινότητες, τα γράμματα όμως κυκλοφορούν πλέον στις πόλεις.

Οι Ταλιμπάν κολλάνε απειλητικά «νυχτερινά γράμματα» στις πόρτες εκείνων που κατηγορούν ότι «εργάζονται για τους σταυροφόρους». Ο Ναζ είναι ένας 34χρονος πατέρας έξι παιδιών. «Η επιστολή ήταν επίσημη και σφραγισμένη από τους Ταλιμπάν. «Είναι ένα σαφές μήνυμα ότι θέλουν να με σκοτώσουν. Αν παρευρεθώ στο δικαστήριο, θα τιμωρηθώ με τη ζωή μου. Αν δεν το κάνω, θα με σκοτώσουν -γι 'αυτό κρύβομαι, προσπαθώ να βρω έναν τρόπο διαφυγής. Αλλά χρειάζομαι βοήθεια ». λέει.

Ένα άλλο θύμα, Βρετανός πρώην στρατιωτικός μεταφραστής, στιγματίστηκε ως

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved