Αλτσχάιμερ: Η διατροφή που φρενάρει τη γήρανση του εγκεφάλου (εικόνες)
Η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί τη συνηθέστερη μορφή άνοιας και ευθύνεται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το 60-70% των περιστατικών.

Η νόσος Αλτσχάιμερ και οι λοιπές μορφές άνοιας είναι προς το παρόν ανίατες, γι’ αυτό και οι προσπάθειες των επιστημόνων εστιάζουν στους πιθανούς τρόπους πρόληψης και καθυστέρησης εμφάνισης της νόσου.
Στο πλαίσιο αυτό, συνιστάται μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου.
Επιστημονική μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Ιατρικό Κολέγιο Γουέιλ του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ έως και κατά τριάμισι χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr