Συνταγή για Αρμενοβίλ από τον Άκη Πετρετζίκη
Ευ Ζην / Παγωτά
Συστατικά
Για τους μπεζέδες
- 60 γρ. ασπράδια
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 60 γρ. ζάχαρη άχνη
 
Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 - 100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
 
Για την κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
 - 300 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
 - 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
 - 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
 - ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
 - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
 
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com