Στο επίκεντρο των ξένων Μέσων οι πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Ακραία ζέστη, πυκνός καπνός και σιωπή»

Τι αναφέρουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη και την Εύβοια. Η Ελλάδα «πνίγεται» απο πυρκαγιές, εν μέσω του χειρότερου καύσωνα των τελευταίων δεκαετιών.

Στο επίκεντρο των ξένων Μέσων οι πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Ακραία ζέστη, πυκνός καπνός και σιωπή»

ΒΒC: Δεκάδες κάτοικοι της Εύβοιας αναγκάστηκαν να φύγουν με βάρκα, καθώς οι πυρκαγιές εξαπλώθηκαν γρήγορα, καταστρέφοντας σπίτια. Η φωτιά στο νησί, βόρεια της Αθήνας, οδήγησε στην εκκένωση χωριών. Πυρκαγιές απείλησαν επίσης τα περίχωρα της ελληνικής πρωτεύουσας.

DW : Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν αρκετά βόρεια προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας, μετά από νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν εν μέσω καύσωνα. Η πόλη είναι τυλιγμένη στον καπνό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε καθώς η Ελλάδα βιώνει το χειρότερο κύμα καύσωνα εδώ και τρεις δεκαετίες. Η πόλη παρέμεινε τυλιγμένη σε καπνούς την Τετάρτη, με τους κατοίκους με αναπνευστικά προβλήματα να παραμένουν σε κλειστό χώρο.

CNN: Ακραία ζέστη και πυρκαγιές συνέχισαν να μαστίζουν τμήματα της νότιας Ευρώπης την Τετάρτη, μία ημέρα αφότου η θερμοκρασία στην Ελλάδα έφτασε τους 47,1 βαθμούς Κελσίου, μία από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved