Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ με 45άρια και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Καιρός: Για πολύ επικίνδυνες συνθήκες στο μέτωπο των πυρκαγιών που θα δημιουργούν σήμερα Πέμπτη και θα κλιμακωθούν ακόμα περισσότερο από την Παρασκευή, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ με 45άρια και ισχυρούς ανέμους - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

Και η σημερινή ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και ο υδράργυρος θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως εξήγησε, χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς ενισχύονται οι άνεμοι, από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα ξεκινήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος ο οποίος θα λειτουργήσει σαν λίβας.

Μάλιστα από την Παρασκευή, η χώρα θα μπει σε «κόκκινο» συναγερμό αναφορικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς έρχονται πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Αν και το σαββατοκύριακο θα πάρουμε μια ανάσα δροσιάς αυτή όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ σύντομη μιας και από την Δευτέρα έρχεται νέο ισχυρό θερμό κύμα και μάλιστα θα συνδυαστεί και με έντονα μελτέμια, όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook. Παράλληλα, εκτίμησε ότι κοντά στις 13 του μήνα θα λάβει τέλος αυτή η «παρέλαση» των πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved