Διαδοχική ασφάλιση : Θα εκδίδονται σχεδόν 7.000 συντάξεις την ημέρα από το Δεκέμβριο

Μέχρι το φθινόπωρο να απονέμονται έως και 3.200 νέες συντάξεις τον μήνα, ενώ κατά την πλήρη λειτουργία του, στο τέλος του έτους, να απονέμονται έως και 6.800 νέες συντάξεις μηνιαίως, είναι ο στόχος του νέου κέντρου απονομής συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ.

Διαδοχική ασφάλιση :  Θα εκδίδονται σχεδόν 7.000 συντάξεις την ημέρα από το Δεκέμβριο

Τη νέα δομή ταχείας απονομής συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, καθώς και το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο για την παρακολούθηση της απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα, επιθεώρησε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Εκεί βρέθηκαν ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου, ενώ η παρουσίαση της νέας δομής έγινε από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και τον project manager Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Στο στρατηγείο απονομής συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, που στεγάζεται στο «πράσινο κτίριο» επί της Λ. Κηφισίας, έχει στηθεί το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο για την παρακολούθηση της ροής απονομής συντάξεων σε όλη την Ελλάδα με στόχο τον κεντρικό συντονισμό, την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη συνολική επίβλεψη του σχεδίου οριστικής εξάλειψης του στοκ των εκκρεμών συντάξεων.

Παράλληλα, στο ίδιο κτίριο ξεκίνησε η πρώτη φάση λειτουργίας της νέας δομής ταχείας απονομής συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης, οι οποίες θεωρούνται οι πλέον δύσκολες περιπτώσεις απονομής και η καθυστέρησή τους φτάνει μέχρι και τα 4-5 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved