Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη: Άνθρωποι σώζουν άλογα και σκυλιά - Εικόνες ελπίδας μέσα στον πύρινο εφιάλτη

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να σώσουν εκατοντάδες ζώα που εγκλωβίστηκαν στα πύρινα μέτωπα. Ανάμεσά τους άλογα απο τους ιππικούς ομίλους της περιοχής, εκατοντάδες κατοικίδια που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχεία ζώων και καταφύγια, αλλά και αδέσποτα.

Πυρκαγιά Βαρυμπόμπη: Άνθρωποι σώζουν άλογα και σκυλιά - Εικόνες ελπίδας μέσα στον πύρινο εφιάλτη

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση για τη διάσωση των ζώων που βρέθηκαν εγκλωβισμένα στις φλόγες απο τη φωτιά της Βαρυμπόμπης.

Εκατοντάδες από αυτά έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες, πολλά ωστόσο κατάφεραν να σωθούν και να μεταφερθούν σε ασφαλή καταφύγια χάρη στην άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών και εθελοντών. Το διαδίκτυο γέμισε απο αγγελίες με ζώα που βρέθηκαν ή αναζητούνται απο τους ιδιοκτήτες τους.


Έκκληση από τον Μουτάφη για τα ζώα.#βαρυμπομπη #φωτια_βαρυμπομπη pic.twitter.com/0X7JYHtDE6

— Եհҽմɾցíɑ_ցօҽԵíɑ ⛧ (@Theurgia_Goetia) August 4, 2021

Αγωνία για τα άλογα των ιππικών ομίλων της περιοχής

Στην περιοχή που επλήγη από τη φωτιά υπάρχουν αρκετοί ιππικοί όμιλοι και κτήματα που έχουν φυσικά εκκενωθεί. Όλο το βράδυ γινόταν τεράστια προσπάθεια προκειμένου να εντοπιστούν τα άλογα και και να μεταφερθούν σε ασφαλή καταφύγια.

Περίπου 300 άλογα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον ιππικό όμιλο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό (Ιππικός Όμιλος Ελλάδας – Mega Spor), ενώ από εκεί τα άλογα μεταφέρθηκαν ήδη στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved