Κορονοϊός: Με…καρότο και μαστίγιο ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό οι κυβερνήσεις -Τι συμβαίνει στον κόσμο

Με ένα ευρύ φάσμα μέτρων, που κυμαίνονται από χρηματικά κίνητρα και έπαθλα μέχρι μία σειρά από σκληροπυρηνικούς νόμους, προσπαθούν να πείσουν οι ηγέτες τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού να το κάνουν άμεσα. Το κύμα διαμαρτυρίας και οι διαδηλώσεις την ίδια ώρα αυξάνονται.

Κορονοϊός: Με…καρότο και μαστίγιο ενθαρρύνουν τον εμβολιασμό οι κυβερνήσεις -Τι συμβαίνει στον κόσμο

O πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, θα απομονωθούν, ενώ τους απείλησε ακόμη και με φυλάκιση. «Εάν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, δεν πρέπει να τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους. Μπορεί να λένε ότι δεν υπάρχει νόμος, αλλά να περιμένω να περάσει νόμος γνωρίζοντας ότι πολλοί θα πεθάνουν;» είπε.



Ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν είναι νόμιμες οι απειλές του Ντουτέρτε, ειναι βέβαιο οτι αντιπροσωπεύουν την πιο δρακόντεια νομοθεσία μέχρι σήμερα σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε όλο τον κόσμο: πώς να πείσουν τους μη εμβολιασμένους πολίτες να εμβολιαστούν.

Εν μέσω μιας παγκόσμιας αναζωπύρωσης της Covid-19 λόγω της παραλλαγής Δέλτα, κυβερνήσεις, εταιρείες, φορείς ψυχαγωγίας και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο προωθούν τον εμβολιασμό, με κινήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα από την προσθήκη περισσότερων διαγνωστικών τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους μέχρι την πλήρη κοινωνική απομόνωση, με βάση το όραμα του Ντουτέρτε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved