Καύσωνας: Στα ύψη η ζήτηση ρεύματος-Ρεκόρ κατανάλωσης αναμένονται και σήμερα

Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθεί η κατανάλωση ρεύματος και την Τρίτη, εν μέσω του καύσωνα.

Καύσωνας: Στα ύψη η ζήτηση ρεύματος-Ρεκόρ κατανάλωσης αναμένονται και σήμερα

Στα ύψη αναμένεται να κινηθεί και σήμερα Τρίτη, καθώς συνεχίζεται ο καύσωνας, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για περιορισμό της κατά τις ώρες αιχμής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη Δευτέρα η ζήτηση ρεύματος για 2η φορά μέσα σε 4 ημέρες υπερέβη κατά 22% τη μέση κατανάλωση. Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού τη Δευτέρα εξετάστηκαν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για τη διασφάλιση της επάρκειας του ηλεκτρικού συστήματος- με τον κ. Μητσοτάκη να απευθύνει έκκληση στους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης. Σε επιφυλακή βρίσκεται επίσης όλο το τεχνικό προσωπικό του ΑΔΜΗΕ, ενώ επιστρατεύονται όλες οι λιγνιτικές μονάδες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ιστορικό ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφηκε στην χώρα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε τα 11.000 MW. Το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ ήταν το 2007 με 10.665 MW, με απώλειες ωστόσο, λόγω των ζημιών που είχαν προκληθεί από τον καύσωνα σε καλώδια και μετασχηματιστές χαμηλής τάσης και χωρίς την συνδρομή των φωτοβολταϊκών συστημάτων, που σήμερα έφτασαν την ώρα αιχμής να αποδώσουν περί τα 2.600 μεγαβάτ. To βράδυ ξεπέρασε τις ώρες αιχμής τα 9.300 MW.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved