Kαύσωνας και κλιματική αλλαγή: Έξι παράγοντες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα σαρώνει μεγάλο μέρος του πλανήτη τις τελευταίες εβδομάδες, από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου το θερμόμετρο άγγιξε πρόσφατα τους 49,4 βαθμούς Κελσίου.

Kαύσωνας και κλιματική αλλαγή: Έξι παράγοντες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Oι ειδικοί προειδοποιούν για ακόμη πιο υψηλές θερμοκρασίες μέσα στα επόμενα χρόνια, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ακολουθούν έξι λόγοι για τους οποίους στο εξής θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα κύματα θερμότητας, σύμφωνα με το Revelator, την έκδοση από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Center for Biological Diversity.

1. Το πιο θανατηφόρο καιρικό φαινόμενο

Οι καύσωνες «μπορεί να μην περιλαμβάνουν το δράμα άλλων καιρικών φαινομένων, όπως είναι οι καταιγίδες και οι τυφώνες με ονομασίες, αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο θανατηφόρο καιρικό φαινόμενο» λένε επιστήμονες στο περιοδικό.


Ο πρόσφατος «θόλος ζέστης» στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό είναι μια ανησυχητική υπενθύμιση. Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη Βρετανική Κολομβία εκτιμάται ότι στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 300 ανθρώπους. Άλλοι 76 θάνατοι αναφέρθηκαν σε Ουάσινγκτον και Όρεγκον στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σε όλο τον κόσμο, οι περίοδοι καύσωνα και ξηρασίας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Από το 1998 έως το 2017, οι καύσωνες σκότωσαν 166.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται 70.000 άνθρωποι που χάθηκαν στο φονικό καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη το 2003.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved