Έρευνα ΕΚΠΑ: Τι δείχνουν τα απόβλητα για τις αλλαγές στις συνήθειες των Αθηναίων στο πρώτο lockdown

Αλλαγές στις συνήθειες των Αθηναίων στο πρώτο lockdown αποκαλύπτει έρευνα που διεξήγαγε το ΕΚΠΑ στα απόβλητα και παρουσιάζεται σε άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό.

Έρευνα ΕΚΠΑ: Τι δείχνουν τα απόβλητα για τις αλλαγές στις συνήθειες των Αθηναίων στο πρώτο lockdown

Στην εργασία διερευνήθηκαν λύματα προ κορονοϊού και λύματα κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων της Ψυττάλειας. Τα δείγματα διερευνήθηκαν για χιλιάδες οργανικούς χημικούς ρύπους χρησιμοποιώντας εξελιγμένα αναλυτικά όργανα και υπολογιστικά εργαλεία.

Μεταξύ των ουσιών που διερευνήθηκαν ήταν βιομηχανικές ουσίες (δισφαινόλες, φθαλικοί εστέρες, πολυφθοριωμένες ουσίες), επιφανειοδραστικές ουσίες που περιέχονται στα απορρυπαντικά, αντιμικροβιακές ουσίες που περιέχονται στα αντισηπτικά προϊόντα, φυτοπροστατευτικές ουσίες, πρόσθετα τροφίμων, ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα, την κατανάλωση ναρκωτικών και τη ψυχική υγεία (αντικαταθλιπτικά).

Εντυπωσιακά ευρήματα

Οι ουσίες που περιέχονται στα απορρυπαντικά παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση (οι επιφανειοδραστικές ουσίες αυξήθηκαν κατά +196%, κατιονικά τασιενεργά τεταρτοταγούς αμμωνίου αυξήθηκαν κατά +331%).

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved