Ζερεφός: «Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρξουμε σε αυτόν τον πλανήτη τα επόμενα χρόνια»

«Η ζημιά σε περίπτωση που προσαρμοστούμε θα μειωθεί στο μισό. Είναι ακριβό πράγμα η κλιματική αλλαγή. Όλοι το ξέρουν αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός.

Ζερεφός: «Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρξουμε σε αυτόν τον πλανήτη τα επόμενα χρόνια»

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Θα πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρξουμε σε αυτόν τον πλανήτη, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε χαοτικές συμπεριφορές, αγωνία και θλίψη από τον τεράστιο αριθμό των θυμάτων εξαιτίας των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, εάν δεν πάρουμε μέτρα μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή, Χρήστος Ζερεφός, με αφορμή τους καύσωνες και τις δασικές πυρκαγιές, σε Ελλάδα, Σιβηρία, Βόρεια Ευρώπη, Καναδά, ΗΠΑ κα, αλλά και τις καταστροφικές πλημμύρες σε Γερμανία, Κίνα και Ινδία.

Μάλιστα, σε οικονομικό επίπεδο, όπως τονίζει ο κ. Ζερεφός «στη χώρα μας, το κόστος των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής σε περίπτωση μη προσαρμογής αναμένεται να φθάσει τα 700 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα, ποσό διπλάσιο από το εθνικό μας χρέος».

«Η ζημιά σε περίπτωση που προσαρμοστούμε θα μειωθεί στο μισό. Είναι ακριβό πράγμα η κλιματική αλλαγή. Όλοι το ξέρουν αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved