«Πολεμώντας» τον καύσωνα: Πώς επηρεάζεται το σώμα από την ακραία ζέστη και πώς αντιδρά

Πώς επηρεάζεται και πώς αντιδρά το σώμα μας στον καύσωνα- Ποια μέρη του κόσμου κινδυνεύουν να γίνουν πολύ θερμά για να μπορέσει να επιβιώσει ο άνθρωπος εκεί.

«Πολεμώντας» τον καύσωνα: Πώς επηρεάζεται το σώμα από την ακραία ζέστη και πώς αντιδρά

Μέχρι πριν λίγα σχετικά χρόνια, η κλιματική αλλαγή ήταν κάτι που πολλοί θεωρούσαν ότι βρίσκεται «μακριά» μας, ή, αλλιώς, στη σφαίρα της «θεωρίας». Ωστόσο τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών αποδεικνύουν πως η κλιματική αλλαγή έχει εισέλθει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, επηρεάζοντας τις ζωές μας- και πλέον υπάρχει ο φόβος πως κάποια τμήματα του κόσμου μπορούν να καταστούν αφιλόξενα για τον άνθρωπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να εξεταστεί το πώς αντιδρά το ανθρώπινο σώμα στις υψηλές θερμοκρασίες: Όπως σημειώνεται σε σχετικό, εκτενές αφιέρωμα της Washington Post, το σώμα μας είναι αξιοσημείωτα ανθεκτικό όσον αφορά στη θερμότητα- συγκεκριμένα είναι η υγρασία που δυσκολεύει την ψύξη του. Και η υγρασία αυξάνεται- κάτι που οφείλεται εν μέρει στην κλιματική αλλαγή.

Η αποκαλούμενη «wet-bulb temperature» (θερμοκρασία υγρού γλόμπου) αποτελεί μια συνδυαστική μέτρηση της θερμότητας και της υγρασίας και διαπιστώνεται τυλίγοντας μια υγρή ταινία γύρω από την κεφαλή ενός θερμομέτρου. H θερμοκρασία αυτή χρησιμοποιείται για να υπολογίζεται ποιες περιοχές του κόσμου μπορεί να γίνονται πολύ επικίνδυνες για να ζουν εκεί άνθρωποι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved