Μήνυμα Δένδια προς Τουρκία: Εάν συνεχιστεί η παραβατική συμπεριφορά θα υπάρξουν επιπτώσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στον, αποσταθεροποιητικό ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Μήνυμα Δένδια προς Τουρκία: Εάν συνεχιστεί η παραβατική συμπεριφορά θα υπάρξουν επιπτώσεις

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Είχα σήμερα σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών κομμάτων εκτός από το ΚΙΝΑΛ. Με τον κ. Λοβέρδο θα συναντηθώ την προσεχή εβδομάδα, σήμερα υπήρξε ένα ζήτημα ανειλημμένων υποχρεώσεων του.

Βεβαίως, οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τα κόμματα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αυτή είναι η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφέρθηκα στις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως των παράνομων τουρκικών εξαγγελιών για τα Βαρώσια.

Όπως γνωρίζετε, υπήρχε έντονη κινητικότητα την περασμένη εβδομάδα για το θέμα αυτό και, μάλιστα, σε στενό συντονισμό με την Κυπριακή πλευρά, με τον Πρόεδρο, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και με τον συνάδελφό μου, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Άλλωστε, για το ζήτημα αυτό μίλησε εκτενώς χτες και ο Πρωθυπουργός στις επαφές του με τον Κύπριο Πρόεδρο και τον Ιορδανό Μονάρχη.

Ο στόχος μας ήταν η καταδίκη των τουρκικών ενεργειών τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ο στόχος αυτός

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved