Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή

Με ένα αυστηρό μήνυμα για όσους αρνούνται ή διστάζουν να εμβολιαστούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στους υγειονομικούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τη λειτουργία των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο με εμβολιασμένους.

Το παρασκήνιο του διαγγέλματος Μητσοτάκη, τα μηνύματα και η «κόκκινη» γραμμή

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την μετάλλαξη Δέλτα και τον δισταγμό μιας μερίδας πολιτών να εμβολιαστούν ως «δύο σκιές» που εμποδίζουν την γρήγορη και οριστική έξοδο από την υγειονομική κρίση και την πανδημία και χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ως «μέτρα που θα αποκαθιστούν την ομαλότητα στην καθημερινότητα».

«Όσοι δεν εμβολιάζονται δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό έπειτα από μπαράζ συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς του συνεργάτες και κορυφαίους υπουργούς, στις οποίες τέθηκαν επί τάπητος τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» και η πορεία των εμβολιασμών. Σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι νοσηλείες αυξάνονται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απευθύνει ο ίδιος στους πολίτες προκειμένου να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της εντατικοποίησης των εμβολιασμών και ταυτόχρονα να καταστήσει σαφές πως δεν θα ξανακλείσει η χώρα και οι όποιες παρεμβάσεις θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την αντιμετώπιση τοπικών εξάρσεων.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού ως προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και τη λειτουργία των κλειστών χώρων είναι υπέρ της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των γύρω τους. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται. Ενώ παράλληλα συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved