Νέα μέτρα: Όλες οι αλλαγές σε ταξίδια με πλοίο, εστίαση και Δημόσιο - Τι ισχύει από σήμερα

Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα - Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα: Όλες οι αλλαγές σε ταξίδια με πλοίο, εστίαση και Δημόσιο - Τι ισχύει από σήμερα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα η νέα δέσμη μέτρων με τις αλλαγές στα ταξίδια, μεταφορές, κέντρα διασκέδασης και δημόσιες υπηρεσίες για εμβολιασμένους (προνόμια) και ανεμβολίαστους, ώστε να ανακοπεί μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων, λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Με βάση τα νέα αυτά μέτρα δίνονται... ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, ενώ αλλαγές θα ισχύσουν και για τις μετακινήσεις και τα ταξίδια προς τα νησιά, για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα μπορούν να πάνε στον προορισμό τους, μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ PCR ή rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης η του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται και η γνησιότητα του εγγράφου.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι τα εν λόγω μέτρα όχι μόνο δεν διχάζουν την κοινωνία, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και τη δημόσια υγεία, αφού η αντιμετώπιση της πανδημίας αφορά στο σύνολο της κοινωνίας.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα «δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, ότι δεν μπορεί να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά όλοι αναλαμβάνουν πια τις ευθύνες τους.

Πώς θα γίνονται τα ταξίδια

Μεταφορές

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων, και πάντως με μέγιστη πληρότητα 65% στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών), λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αναβατήρες (τελεφερίκ)).

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved