Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: O καιρός «τρελάθηκε» ή είναι φυσιολογικό να ρίχνει χαλάζι τον Ιούνιο;

Εδώ και αρκετές ημέρες σχεδόν κάθε απόγευμα σε αρκετές περιοχές βρέχει ή εκδηλώνεται καταιγίδα ενώ δεν λείπουν και οι χαλαζοπτώσεις – Το Newsbomb.gr ψάχνει απαντήσεις για τα «παιχνίδια» του καιρού

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: O καιρός «τρελάθηκε» ή είναι φυσιολογικό να ρίχνει χαλάζι τον Ιούνιο;

Μπορεί να πλησιάζουμε στα τέλη Ιουνίου για να περάσουμε στον Ιούλιο – στους καλοκαιρινούς, δηλαδή, μήνες – ωστόσο ο καιρός τις τελευταίες ημέρες μόνο σε αυτή την περίοδο δεν παραπέμπει.

Σχεδόν κάθε απόγευμα από τις 7 Ιουνίου σε ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της επικράτειας σημειώνονται βροχές ενώ δεν λείπουν και οι μπόρες, οι καταιγίδες, ακόμα και οι χαλαζοπτώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονες.



Το Newsbomb.gr αποτάθηκε στον διδάκτορα Μετεωρολογίας στο ΑΠΘ, Μιχάλη Σιούτα, αναζητώντας εξηγήσεις για το φαινόμενο αυτό.

Αρχικά ο κ. Σιούτας μας ξεκαθαρίζει ότι «η ατμοσφαιρική αστάθεια που προκαλεί τον άστατο καιρό είναι συνηθισμένη».

«Είναι συνηθισμένο γι’ αυτή την εποχή να έχουμε ακόμα και σε καθημερινή βάση βροχές χαλαζοπτώσεις ή ακόμα και μπουρίνια που προκαλούν προβλήματα λόγω των υπερβολικών βροχοπτώσεων ενώ έχουμε και πολλές αστραπές και κεραυνούς ή και τοπικές ανεμοθύελλες» προσθέτει ο κ. Σιούτας.

Όπως μας λέει, μάλιστα, ο Ιούνιος είναι ο μήνας στον οποίο συνήθως καταγράφεται η μεγαλύτερη έξαρση αυτών των φαινομένων στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Γιατί συμβαίνει αυτό

Η επόμενη ερώτηση ήταν γιατί συμβαίνει αυτό με τον μετεωρολόγο στο κέντρο μετεωρολογικών εφαρμογών του αεροδρομίου «Μακεδονία» να εξηγεί με σαφήνεια την αιτία του.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved