H Κίνα παραδέχτηκε «μικροεπεισόδιο» στον πυρηνικό σταθμό της Ταϊσάν

Ένας μικρός αριθμός ράβδων καυσίμου που είχαν υποστεί ζημιά είναι η αιτία για τη συσσώρευση ραδιενεργών αερίων στον πυρηνικό σταθμό της Ταϊσάν, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές, οι οποίες υπογράμμισαν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

H Κίνα παραδέχτηκε «μικροεπεισόδιο» στον πυρηνικό σταθμό της Ταϊσάν

Το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN μετέδωσε τη Δευτέρα πως ενδέχεται να υπάρχει «διαρροή» σ' αυτόν τον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται στη νότια Κίνα και διαθέτει τους μοναδικούς αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος (EPR) που έχουν τεθεί σε λειτουργία στον κόσμο.

Η τεχνολογία αυτή, η οποία θεωρείται πως προσφέρει βελτιωμένη ισχύ και ασφάλεια, παρουσιάζεται σαν το κόσμημα της γαλλικής πυρηνικής βιομηχανίας και η βιτρίνα του γαλλικού ενεργειακού ομίλου EDF.

Το Πεκίνο έχει ανακοινώσει πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας γύρω από το σταθμό ήταν φυσιολογικά.

Το κινεζικό υπουργείο Περιβάλλοντος και η κινεζική Αρχή Πυρηνικής Ασφαλείας έδωσαν σήμερα τις πρώτες τεχνικές εξηγήσεις.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους παραδέχθηκαν μια αύξηση της ραδιενέργειας στο εσωτερικό ενός από τους αντιδραστήρες, η οποία προκλήθηκε «από περίπου πέντε ράβδους καυσίμου που είχαν υποστεί ζημιά».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved