Μητσοτάκης - Ερντογάν: Το «σπάσιμο του πάγου», οι διαφορές και τα επόμενα βήματα

Ως βήμα για ήσυχο καλοκαίρι χαρακτηρίζουν τη χθεσινή (14.06) συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν αρμόδιες πηγές, επισημαίνοντας παράλληλα πως το θετικό κλίμα που επικράτησε στο ραντεβού είχε ως αποτέλεσμα να «σπάσει ο πάγος» μεταξύ των δύο ηγετών.

Μητσοτάκης - Ερντογάν: Το «σπάσιμο του πάγου», οι διαφορές και τα επόμενα βήματα

Και παρόλο που παραμένουν οι πολύ σημαντικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το βασικό μήνυμα της συνάντηση ήταν η ύπαρξη αμοιβαίας κατανόησης, πως δεν μπορεί να επαναληφθεί η ένταση που υπήρξε το 2020 και ότι πρέπει οι προκλήσεις να μην γίνονται δύσκολα διαχειρίσιμες.



Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους εκφράστηκε επίσης η επιθυμία οι δύο πλευρές να προχωρήσουν με τα μέτρα θετικής ατζέντας που έχουν συμφωνηθεί, παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές σε σειρά ζητημάτων με σημαντικότερο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική πλευρά σημείωσε ότι οι διαφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από τους υπάρχοντες διαύλους, όπως είναι οι διερευνητικές επαφές, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και οι πολιτικές διαβουλεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved