Μακρόν: Το «χαστούκι στη δημοκρατία» που σόκαρε την Γαλλία - Το προφίλ του δράστη

Το βίντεο με το χαστούκι κατά του Εμανουέλ Μακρόν έκανε τον γύρο του κόσμου. Και «φώτισε» για κάποιους το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην Γαλλία, λιγότερο απο ένα χρόνο πριν απο τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές του 2022. Το «μεμονωμένο» περιστατικό όπως το χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος έρχεται να προστεθεί στις ανοιχτές επιστολές των απόστρατων στρατηγών που ονειρεύονται πραξικόπημα και το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων».

Μακρόν: Το «χαστούκι στη δημοκρατία» που σόκαρε την Γαλλία - Το προφίλ του δράστη

Ήταν το σενάριο που ήθελε πάση θυσία να αποφύγει το μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χαιρετούσε το πλήθος στην μικρή πόλη Τεν Λ’Ερμιτάζ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, όταν ξαφνικά ένας κάτοικος της περιοχής…αντί να του σφίξει το χέρι, τον πλησίασε και τον χαστούκισε.

Ένας άνδρας από την προεδρική ασφάλεια σήκωσε τα χέρια του γύρω από τον Μακρόν για να τον προστατεύσει, άργησε ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα και το «μοιραίο» συνέβη. Το στιγμιότυπο έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε πλήθος επικρίσεων από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας που καταδίκασε την «επίθεση στη δημοκρατία»

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved