Άρση μέτρων: «Κληρώνει» για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας- Στο τραπέζι τα προνόμια

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με θέμα την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που παραμένουν σε ισχύ, για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού. Στο τραπέζι και τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους, για τα οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία. Τι εξετάζεται από ειδικούς και κυβέρνηση. Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;

Άρση μέτρων: «Κληρώνει» για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας- Στο τραπέζι τα προνόμια

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με αντικείμενο την άρση ή μη των περιοριστικών μέτρων, που είναι ακόμη σε ισχύ.

Τα θέματα που τίθενται σήμερα επί τάπητος είναι η μουσική στην εστίαση, το «άνοιγμα» των εκδηλώσεων σε περισσότερα άτομα (γάμοι, βαφτίσεις), καθώς και η παράταση ή μη του ωραρίου της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η επιτροπή των ειδικών αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Παραμένει η απαγόρευση ύπαρξης όρθιων πελατών στα καταστήματα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Την ίδια ώρα, αύξηση στους καλεσμένους αναμένεται στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων από την 1η Ιουλίου. Οι καλεσμένοι θα αυξηθούν από 100 που είναι μέχρι σήμερα σε 200.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η οποία θα ξεκινάει στη 1:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, στη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr την Τρίτη 08/06. Σχετικά με το πότε αναμένεται να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, καθώς και τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις, τους γάμους και τις βαφτίσεις, είπε:

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved