Συνταγή για μελιτζανόπιτα με φέτα και βαλσάμικο από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες

Συστατικά


Για τη ζύμη

  • 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 3 μελιτζάνες, μεγάλες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 500 ml γάλα, 3,5%
  • 150 γρ. τραχανά γλυκό
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5-6 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • σουσάμι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved