Συνταγή για τσιπούρα στον ατμό με πουρέ γλυκοπατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια

Συστατικά


Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

  • 1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 40 γρ. μέλι
  • χυμό λάιμ, από 1-2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την τσιπούρα

  • 300 γρ. τσιπούρα, φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. σπαράγγια

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. ταχίνι
  • 40 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • λάιμ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved