Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 32' 57" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 06° 27' 07" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 04° 39' 04" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 18° 20' 39" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΡΗΣ - 19° 01' 43" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 24° 56' 45" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 08° 42' 34" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 11° 53' 06" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 20° 24' 25" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 24° 57' 15" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 01° 41' 51" ΔΙΔΥΜΟΙ

Συνταγή για Κοπεγχάγη από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκά

Συνταγή για Κοπεγχάγη από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 800 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ κανέλα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι

 Για τη βάση

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 250 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

  • 6 αβγά
  • 200 γρ. αμύγδαλα, ωμά, με τη φλούδα
  • 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη συναρμολόγηση

  • 5 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

 Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2021 Astrology.gr - All rights reserved