Κώστας Ηλιάκης: Δεν ξεχνώ! Δεκαπέντε χρόνια από τη δολοφονία του ήρωα Σμηναγού από Τούρκους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία και όλος ο Ελληνισμός αποτίνει φόρο τιμής στον «αετό» που σκοτώθηκε από «χέρι» τουρκικό - Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Έλληνα πιλότου, που δεν έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ατζαμοσύνης των Τούρκων, σε αερομαχία πάνω από την Κάρπαθο

Κώστας Ηλιάκης: Δεν ξεχνώ! Δεκαπέντε χρόνια από τη δολοφονία του ήρωα Σμηναγού από Τούρκους

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα που «πάγωσε» το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης ότι οι Τούρκοι σκότωσαν Έλληνα πιλότο. Δεκαπέντε χρόνια από την ημέρα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την εμπόλεμη σύρραξη.

Τι ακριβώς όμως συνέβη εκείνη τη «μαύρη» μέρα; Πώς η Πολεμική μας Αεροπορία έχασε έναν σπουδαίο χειριστή, έναν τολμηρό πιλότο; Ποια ήταν η αποστολή των Τούρκων;

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της 23ης Μαΐου του 2006, όταν τέσσερα ελληνικά F-16 λαμβάνουν εντολή να απογειωθούν από την βάση της Σούδας με αποστολή την αναγνώριση-αναχαίτιση έξι τουρκικών μαχητικών που συνόδευαν φωτογραφικό αεροσκάφος της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και είχαν εισβάλλει στο FIR Αθηνών κατευθυνόμενα προς την Κρήτη.

Ο τουρκικός σχηματισμός είχε στόχο να συνοδεύσει το φωτογραφικό RF-4 , μέχρι τα παράλια της Κρήτης, με σκοπό να εντοπίσουν τις θέσεις στις οποίες είχαν αναπτυχθεί τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-300 που είχε προμηθευτεί η χώρα μας. Οι Έλληνες χειριστές το γνώριζαν αυτό και είχαν αποστολή να εμποδίσουν τους Τούρκους να φτάσουν ανοιχτά της Κρήτης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved