Αγριογούρουνα στο κέντρο της πόλης: Η καθηγήτρια ΑΠΘ Ελένη Τζήκα εξηγεί το φαινόμενο στο Newsbomb.gr

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Ελένη Τζήκα, εξηγεί στο Newsbomb.gr γιατί εμφανίζονται αγριογούρουνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – το τελευταίο διάστημα. Γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή αν δείτε κάποιο ξαφνικά μπροστά σας και ποιον πρέπει να ειδοποιήσετε.

Αγριογούρουνα στο κέντρο της πόλης: Η καθηγήτρια ΑΠΘ Ελένη Τζήκα εξηγεί το φαινόμενο στο Newsbomb.gr

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αγριογούρουνα να… κόβουν βόλτες στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, δεν τα συναντά κανείς σε περιοχές όπου είναι κοντά σε δάση, όπως το Πανόραμα ή άλλα σημεία της συμπρωτεύουσας που βρίσκονται κοντά στο συνήθη τόπο ζωής του άγριου θηλαστικού.

Τον τελευταίο μήνα, αγριογούρουνα έχουν «παρελάσει» από την πλατεία Αριστοτέλους, από τα Λαδάδικα και άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης με τους πολίτες να αναρωτιούνται πώς βρέθηκαν ως εκεί τα ογκώδη ζώα που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι να τα βλέπουν στους δρόμους της πόλης.

Αγριογούρουνα στη Ρώμη, τη Βαρκελώνη… τώρα και στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την κ. Ελένη Τζήκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Κτηνιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, αυτό το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί αγριόχοιροι και σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved