Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Zoran Zaev, με την ευκαιρία της συμμετοχής του κ. Zaev στο Forum των Δελφών.

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Zaev προχώρησαν στην αποτίμηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υφίστανται για συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.

Στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, επιβεβαιώθηκε η ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας, με βάση τους ισχύοντες κανόνες, τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας και, παράλληλα, με την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μέρος της ενταξιακής διαδικασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Zaev είχαν τον παρακάτω διάλογο (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά):

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved